Ontbijt
1 boterham met kaas
Tussendoor
1 glas zuivel met stuk fruit
Lunch
2 crackers met rosbief, rauwe ham/komkommer en tomaat
Tussendoor
Notenreep van Zonnatura
Diner
Varkenshaas in ketjapmarinade, sajoerboontjes en rijst
Tussendoor
4 cherrytomaatjes met een bolletje mozzarella erop
Ontbijt
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen
Tussendoor
1 plak ontbijtkoek
Lunch
Wrap belegd met roomkaas, gerookte kipfilet, spinazie en 1/4 rode paprika
Tussendoor
Lindahls kvarg stracciatella 150 gram
*Diner
Macaroni bolognese
Tussendoor
Handje nootjes
Ontbijt
2 beschuitjes met smeerkaas en halvajam
Tussendoor
1 glas zuivel en stuk fruit
Lunch
1 boterham met kipfilet en komkommer
Tussendoor
Trek protein havermout reep
Diner
Gegrilde tilapiafilet met mangosalsa
Tussendoor
Ehrmann high protein pudding
Ontbijt
1 boterham met beleg naar keuze
Tussendoor
Lindahls kvarg stracciatella 150 gram
Lunch
1 boterham met zuivelspread en cherrytomaat
Tussendoor
Schaaltje fruitsalade
Diner
Verse kant-en-klaarmaaltijd
Tussendoor
4 rosbiefrolletjes gevuld met rode paprika en roomkaas
Ontbijt
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen
Tussendoor
Rijstwafel met kipfilet
Lunch
1 boterham kaas, tomaat/komkommer
Tussendoor
Ehrmann high protein pudding
Diner
75 gram gamba’s met Thaise wokgroenten en roerbakmie, 50 gram oosterse woksaus
Tussendoor
Schaaltje chips naar keuze
Ontbijt
Bananenpannenkoek van 1 ei, 1/2 banaan, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneel en snufje zout.
Tussendoor
Glas zuivel, smaak naar keuze
Lunch
1 boterham met rosbief of ander beleg naar keuze
Tussendoor
Lindahls kvarg stracciatella 150 gram
Diner
Chocolade-chilischotel met gehakt
Tussendoor
Worteltjes/rauwkost gedipt in hummus of tzatziki
Ontbijt
Pistoletje met beleg naar keuze
Tussendoor
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen
Lunch
Verse soep (koeling), stukje stokbrood
Tussendoor
Notenreep Zonnatura
*Diner
Macaroni bolognese
Tussendoor
Glas zuivel met koekje
Wij hebben, om het je gemakkelijk te maken, een compleet weekmenu toegevoegd aan je programma. Voel je vrij om met producten te schuiven.
Plan in het weekend je weekmenu voor aankomende week. Maak een boodschappenlijst. En bedenk dat hoe meer je rekening houdt met je omstandigheden van die week, hoe meer kans er is dat je het volhoudt. Zorg dat je alternatieven inplant voor een dag die anders verloopt dan je verwacht had. Wij hebben het weekmenu zo gemaakt dat we rekening hebben gehouden met ‘snoepmomenten’.
Met dit menu willen wij je mee terug nemen naar de basis. De basis voor je maagverkleining is zes eetmomenten op een dag, met de focus op eiwitten. Als je kijkt naar de weekmenu’s denk je misschien: dit is wel anders dan de voorbeelden die ik heb gekregen vanuit het ziekenhuis. Niks ten nadele van de diëtist in het ziekenhuis, maar het voorbeeldmenu dat ik kreeg in het ziekenhuis was hetzelfde als het dieet dat ik volgde voor mijn maagverkleining. Als het mij toen niet geholpen heeft, gaat het mij nu dan wél helpen?
Wanneer er als tussendoortje een glas zuivel en koekje naar keuze staat, laat hier dan wel dertig minuten tussen zitten in verband met het scheiden van je eten en drinken. Wanneer er een sterretje bij het diner staat komt dit gerecht later in de week nog een keer terug. Bereid voldoende zodat je het in de koeling of vriezer kan bewaren.
In week 2 van de cursus geven we je meer tips voor het weekmenu.