Hoofdstuk 3 – Week menu

Boodschappenlijst week 3

Wij hebben alleen de producten weergegeven, zodat je zelf, aan de hand van de samenstelling van je gezin, kunt kijken hoeveel je nodig hebt. Alleen de uitgewerkte recepten zijn voor vier personen.

Maandag

Ontbijt
1 boterham met kaas

Tussendoor
1 glas zuivel met stuk fruit

Lunch
2 crackers met rosbief, rauwe ham/komkommer en tomaat

Tussendoor
Notenreep van Zonnatura

Diner
Varkenshaas in ketjapmarinade, sajoerboontjes en rijst

Tussendoor
4 cherrytomaatjes met een bolletje mozzarella erop

Dinsdag

Ontbijt 
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen

Tussendoor 
1 plak ontbijtkoek

Lunch 
Wrap belegd met roomkaas, gerookte kipfilet, spinazie en 1/4 rode paprika

Tussendoor 
 Lindahls kvarg stracciatella 150 gram

*Diner 
Macaroni bolognese

Tussendoor 
Handje nootjes

Woensdag

Ontbijt
2 beschuitjes met smeerkaas en halvajam

Tussendoor
1 glas zuivel en stuk fruit

Lunch
1 boterham met kipfilet en komkommer

Tussendoor
Trek protein havermout reep

Diner
Gegrilde tilapiafilet met mangosalsa

Tussendoor
Ehrmann high protein pudding

Donderdag

Ontbijt
1 boterham met beleg naar keuze

Tussendoor
Lindahls kvarg stracciatella 150 gram

Lunch
1 boterham met zuivelspread en cherrytomaat

Tussendoor
Schaaltje fruitsalade

Diner
Verse kant-en-klaarmaaltijd

Tussendoor
4 rosbiefrolletjes gevuld met rode paprika en roomkaas

Vrijdag

Ontbijt
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen

Tussendoor
Rijstwafel met kipfilet

Lunch
1 boterham kaas, tomaat/komkommer

Tussendoor
Ehrmann high protein pudding

Diner
75 gram gamba’s met Thaise wokgroenten en roerbakmie, 50 gram oosterse woksaus

Tussendoor
Schaaltje chips naar keuze

Zaterdag

Ontbijt
Bananenpannenkoek van 1 ei, 1/2 banaan, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneel en snufje zout.

Tussendoor
Glas zuivel, smaak naar keuze

Lunch
1 boterham met rosbief of ander beleg naar keuze

Tussendoor
Lindahls kvarg stracciatella 150 gram

Diner
Chocolade-chilischotel met gehakt

Tussendoor
Worteltjes/rauwkost gedipt in hummus of tzatziki

Zondag

Ontbijt
Pistoletje met beleg naar keuze

Tussendoor
150 gram Griekse yoghurt met blauwe bessen en frambozen

Lunch
Verse soep (koeling), stukje stokbrood

Tussendoor
Notenreep Zonnatura

*Diner
Macaroni bolognese

Tussendoor
Glas zuivel met koekje

error: We willen niet dat je onze content kopieert.

Uitleg weekmenu

Wij hebben, om het je gemakkelijk te maken, een compleet weekmenu toegevoegd aan je programma. Voel je vrij om met producten te schuiven.

Plan in het weekend je weekmenu voor aankomende week. Maak een boodschappenlijst. En bedenk dat hoe meer je rekening houdt met je omstandigheden van die week, hoe meer kans er is dat je het volhoudt. Zorg dat je alternatieven inplant voor een dag die anders verloopt dan je verwacht had. Wij hebben het weekmenu zo gemaakt dat we rekening hebben gehouden met ‘snoepmomenten’.

Met dit menu willen wij je mee terug nemen naar de basis. De basis voor je maagverkleining is zes eetmomenten op een dag, met de focus op eiwitten. Als je kijkt naar de weekmenu’s denk je misschien: dit is wel anders dan de voorbeelden die ik heb gekregen vanuit het ziekenhuis. Niks ten nadele van de diëtist in het ziekenhuis, maar het voorbeeldmenu dat ik kreeg in het ziekenhuis was hetzelfde als het dieet dat ik volgde voor mijn maagverkleining. Als het mij toen niet geholpen heeft, gaat het mij nu dan wél helpen?

Let op

Wanneer er als tussendoortje een glas zuivel en koekje naar keuze staat, laat hier dan wel dertig minuten tussen zitten in verband met het scheiden van je eten en drinken. Wanneer er een sterretje bij het diner staat komt dit gerecht later in de week nog een keer terug. Bereid voldoende zodat je het in de koeling of vriezer kan bewaren.

In week 2 van de cursus geven we je meer tips voor het weekmenu.

Inloggen